Gaudeix d’una etapa transformadora a la teva vida amb la pràctica del mindfulness

foto a contrallum d'una noia fent ioga durant la posta de sol

A la vida quotidiana, el Mindfulness ens convida a experimentar l’ara i estar presents sense jutjar-nos. Hi ha diverses tècniques que podem aprendre i practicar per relaxar i/o activar el nostre cos, ment i esperit. Sovint associem la meditació amb estar asseguts o estirats intentant buidar la ment. No obstant això, vull assegurar-vos que hi ha moltes altres maneres de practicar el Mindfulness, i els participants sempre queden impactats positivament amb les activitats que realitzem perquè realment funcionen.

Nur Garriga
Coach, Terapeuta, Facilitadora, Formadora i
Assessora de PNL i Sanadora amb Shamanic Healing

El mindfulness, o atenció plena, pot ser una pràctica transformadora quan s’incorpora al teu dia a dia, aportant beneficis tant en àmbits personals com laborals. A l’article d’avui et volem oferir algunes de les moltes maneres d’integrar aquesta pràctica en el teu dia a dia.

Meditació adaptada a les teves necessitats

mans col·locades per practicar ioga i meditació

1. Meditació Breu:

Troba uns minuts cada dia per a una meditació curta. Centra’t en la respiració nasal sempre que sigui possible, observa els pensaments sense jutjar-los i gaudeix del moment present.

2. Atenció Plena en les Tasques Diàries:

Durant les tasques diàries, com ara menjar o fer la neteja, practica la atenció plena. Presta atenció als detalls, els olors i els sabors sense deixar que la ment es dispersi.

3. Respiració Conscient:

En moments d’estrès o ansietat, fes una pausa i concentra’t en la respiració. Inhalant i exhalant conscientment t’ajudarà a centrar-te i relaxar-te.

4. Observació dels Pensaments:

Observa els teus pensaments sense identificar-te amb ells. Aquesta pràctica pot ajudar-te a mantenir una perspectiva equànime davant els desafiaments personals i laborals.

5. Gestió de l’Estrès Laboral:

Aplica el mindfulness a la feina mitjançant petites pauses per a respirar profundament, centrar-te en la tasca actual i gestionar les teves reaccions davant situacions estressants.

6. Comunicació Conscient:

En les interaccions personals i laborals, practica la comunicació conscient. Escolta activament, presta atenció al llenguatge corporal i respon amb claredat i empatia.

una noia fent mindfulness

7. Acceptació de l’Incertesa:

El mindfulness pot ajudar-te a acceptar l’incertesa i a mantenir la calma davant els canvis inesperats, tant en la vida personal com en l’àmbit professional.

8. Establiment d’Objectius Conscients:

Quan estableixis objectius personals o professionals, fes-ho amb consciència plena. Connecta amb les teves motivacions i viu del procés, no només del resultat final.

9. Reducció de la Reactivitat:

Practicant la atenció plena, pots reduir la reactivitat davant les situacions desafiants, permetent-te respondre de manera més calmada i reflexiva.

10. Cultivar la Resiliència:

El mindfulness pot contribuir a la resiliència emocional, ajudant-te a superar els obstacles amb una mentalitat més positiva i adaptativa.

una noia col·loca les mans en posició per fer ioga

Beneficis sanadors i duradors

Integrar el mindfulness en la teva rutina diària pot proporcionar beneficis duradors en el teu benestar personal i la teva eficàcia laboral. Aprofita aquesta pràctica per connectar amb el moment present i millorar la teva qualitat de vida.