Quines diferències trobem entre la meditació i la meditació guiada? 

chico mirando portátil

La pràctica del Mindfulness ens convida a viure l’ara i aquí, sense autojutjar-nos, oferint diverses tècniques per relaxar i estimular el cos-ment-ànima. 

Nur Garriga Coach 

Communication Coach

Teacher Coach

Facilitadora, Formadora, Assessora en PNL

Terapeuta i Shamanic Healer

Execucions i finalitats diverses 

Avui volem parlar-te de la meditació guiada en català, una tècnica per aprendre a construir el teu camí cap a la serenitat mental i l’equilibri interior. A diferència de la meditació convencional, que es basa en una pràctica lliure i se centra en la respiració, mantras o estats de consciència, la meditació guiada està dirigida per un guia, és a dir, un especialista que dona instruccions específiques. 

D’aquesta manera, l’individu pot deixar-se portar per aquesta veu experta que va marcant els passos que li permetran focalitzar-se en els seus objectius, ja sigui la relaxació, la visualització o la resolució de problemes. 

chica trabajando con portátil

Meditació guiada en català; una pràctica estructurada molt eficient 

La meditació guiada segueix una estructura predefinida, dirigint la ment del practicant cap a experiències específiques o estats emocionals. És especialment útil per a aquelles persones que poden tenir dificultats per concentrar-se en el present o per fer la meditació de forma individual. 

Gràcies a la meditació guiada en català, l’expert dirigeix la pràctica cap a objectius específics, per tal que l’individu pugui assolir els seus objectius més fàcilment. A través d’instruccions detallades, el guia ajuda l’individu a centrar la seva ment, a connectar-se amb la respiració i a explorar la quietud interna. Tant la meditació convencional com la meditació guiada son pràctiques molt vàlides i tot dependrà de les necessitats o preferències de cada persona. 

chico mirando papeles

Quins problemes t’ajuda a resoldre la meditació guiada? 

La meditació guiada en català ofereix una oportunitat per connectar amb el teu subconscient mitjançant eines concretes per poder gestionar situacions complexes, com ara l’estrès i l’ansietat. Les sessions guiades proporcionen tècniques específiques per relaxar la ment i el cos, fomentant un estat de calma que perdura en la vida diària. Aquesta pràctica et permet centrar la ment en el moment present, reforçant la capacitat de focalització i millorant la claredat mental. 

chica apuntando cosas en hojas

Gaudir del silenci per assolir la pau interior 

Per a aquells que troben difícil silenciar la xerrameca constant de la ment, la meditació guiada ofereix una magnífica oportunitat per aconseguir la pau interior. Aprendre a observar els pensaments sense identificar-se amb ells és una habilitat fonamental que aquesta pràctica promou. 

D’altra banda, la relaxació profunda i la connexió amb la respiració poden millorar la qualitat del son i afavorir un descans reparador. La meditació guiada en català també ofereix eines específiques per afrontar i transformar patrons de pensament negatius. A través de la pràctica regular de la meditació, es fomenta una actitud més positiva cap a la vida.