Per què practicar la gratitud et pot ajudar a cuidar la ment?

El nostre cervell no és un ordinador, no està dissenyat per processar imatges i sons com els dispositius electrònics de què depenem tant. Per tant, quan abusem d’aquests recursos, experimentem ansietat i un descans deficient. És crucial aprendre a desconnectar genuïnament per redescobrir la nostra identitat i restaurar l’equilibri del nostre ésser des d’una perspectiva física i espiritual.

Nur Garriga

Coach, Terapeuta, Facilitadora, Formadora i

Assessora a PNL i Sanadora a Shamanic Healing

La gratitud et porta a enfocar-te en allò positiu a la teva vida i això ajuda a cuidar la teva ment. Quan et concentres en les coses per què estàs agraït, desplaces la teva atenció de les preocupacions i l’estrès cap a aspectes més positius, cosa que pot millorar el teu benestar emocional. Quan cultiveu la gratitud, podeu reduir l’estrès i l’ansietat. L’atenció al que valores i aprecies en lloc del que et preocupa t’ajuda a alliberar la tensió i mantenir la ment més relaxada. A continuació, t’expliquem perquè la gratitud t’ajudarà a cuidar la ment:

  • Reducció de l’estrès: En cultivar la gratitud, podeu reduir l’estrès i l’ansietat. En parar atenció a allò que valores i aprecies en lloc del que et preocupa, pots alliberar la tensió i mantenir la teva ment en un estat més relaxat.
  • Resiliència emocional: La gratitud fomenta la resiliència emocional. Quan t’enfrontes a desafiaments i adversitats, practicar la gratitud t’ajuda a mantenir una actitud positiva ia trobar aspectes on pots trobar fortalesa i creixement personal.
  • Enfortiment de relacions socials: Expressar gratitud envers els altres enforteix les relacions interpersonals. En reconèixer i agrair a les persones pel seu suport o amabilitat, consolides els llaços emocionals i fomentes relacions més saludables.
  • Canvi de perspectiva: La gratitud té el poder de canviar la teva perspectiva i enfocament a la vida. T’ajuda a apreciar les petites coses ia reconèixer la bellesa en allò quotidià, cosa que incrementa la teva satisfacció general.
  • Foment de l’autoacceptació: La gratitud també t’ajuda a acceptar-te tal com ets. En reconèixer les teves pròpies qualitats i èxits, et valores més i pots elevar la teva autoestima.
  • Benestar general: Investigacions donen suport que la pràctica de la gratitud es relaciona amb un major benestar general. Podeu augmentar la felicitat, la satisfacció amb la vida i la qualitat dels vostres pensaments i emocions.
  • Reducció de la rumia: La rumia, o donar voltes a pensaments negatius una vegada i una altra, es veu reduïda amb la gratitud. Et concentres en allò positiu i evites que els pensaments negatius dominin la teva ment.
  • Generositat: La gratitud et motiva a ser més generós. En valorar el que tens, et sents inclinat a compartir-ho amb els altres, creant un cicle de bondat i generositat a la teva vida.

Tenir cura de la ment a través de la resiliència emocional

La gratitud fomenta la resiliència emocional i això t’ajuda a mantenir una actitud positiva ia trobar aspectes on puguis trobar fortalesa i creixement personal. La gratitud també et pot ajudar a acceptar-te a tu mateix tal com ets. En reconèixer les teves pròpies qualitats i èxits, et valores més i pots augmentar l’autoestima.