Com aprendre a estimar-te i acceptar-te a través del mindfulness i la meditació?

mujer meditando en la naturaleza

En la vida quotidiana, el mindfulness ens convida a viure el moment present i estar presents sense jutjar-nos, amb moltes tècniques per relaxar i activar cos-ment-ànima. Meditar no és només deixar la ment en blanc; hi ha diverses formes de practicar que impacten positivament.

Nur Garriga Coach

Communication Coach Teacher Coach Facilitadora,

Formadora, Assessoria en PNL

Terapeuta & Shamanic Healer

La importància de deixar anar i fluir

Actualment, ens centrem cada vegada més en el cuidat de la nostra salut mental i emocional. En la cerca del benestar global, el mindfulness i la meditació a Granollers no només ens ajuden a relaxar-nos, sinó que també ens ensenyen a acceptar-nos i a sentir-nos agraints pel que tenim. Es centren en la importància de deixar anar i fluir. En deixar anar el control i acceptar les coses tal com són, reduïm l’estrès i l’ansietat i aprenem a viure més plenament, confiant en el procés de la vida i en les nostres pròpies capacitats.

chica meditando

El mindfulness és la pràctica de prestar atenció plena al moment present de manera conscient i sense judici. La meditació, d’altra banda, és una tècnica que pot implicar el mindfulness, però també inclou diverses pràctiques com la meditació guiada, transcendental o l’enfocament en la respiració. La combinació d’aquestes pràctiques ens ajuda a cultivar una major consciència i a viure de manera més plena.

chica haciendo meditación en la naturaleza

Reconeixement de pensaments i emocions

La meditació ens ensenya a reconèixer i acceptar els nostres pensaments i emocions. En lloc de lluitar contra sentiments negatius o intentar reprimir-los, aprenem a observar-los i entendre’n l’origen. Aquest procés de reconeixement i acceptació ens ajuda a desenvolupar una relació més saludable amb nosaltres mateixos. En practicar mindfulness i meditació a Granollers, ens adonem que els pensaments són només productes de la nostra ment, no reflecteixen necessàriament la realitat ni el nostre veritable ser. Aquesta desidentificació ens permet separar el nostre sentit d’identitat dels pensaments passatgers, alliberant-nos del cicle d’autocrítica i negativitat.

pedres apilades a la platja Reducció de l’autocrítica i l’exigència La pràctica regular de mindfulness i meditació a Granollers redueix l’autocrítica i augmenta la compassió cap a un mateix. En acceptar les nostres imperfeccions i errors com a part de l’experiència humana, ens tornem més amables i comprensius amb nosaltres mateixos. Aquesta autoacceptació fomenta un benestar emocional durador i millora les nostres relacions interpersonals, permetent-nos connectar de manera més autèntica i amb menys autoexigència.