Disciplines integratives i personalitzades que t’ajudaran amb el control de l’estrès

L’estrès és una resposta constant en la nostra vida, però podem canviar-ho de forma natural. Aprendre a respirar i meditar ens ajuda a reduir les hormones d’estrès com l’adrenalina i el cortisol, millorant el nostre benestar. Al nostre centre Nur Garriga, podem ajudar-vos a viure sense estrès i gaudir d’una vida saludable.

Nur Garriga

Coach, Terapeuta, Facilitadora,

Formadora i Assessora en PNL i

Sanadora en Shamanic Healing

Professora de Ioga i Meditació

Hi ha moltes maneres d’aconseguir un bon control de l’estrès, tot i que moltes d’elles tenen a veure amb una respiració conscient i amb una ment oberta i disposada a tractar aquest problema. Algunes d’elles són:

  • Teràpies relaxants: Ioga, mindfulness o meditació guiada son algunes de les tècniques més efectives per al control de l’estrès. Ajuden a relaxar-te, reduir la tensió muscular  i millorar el benestar emocional.
  • Avaluació i orientació personalitzada: S’avalua la teva situació particular per a proporcionar-te eines i estratègies per a superar l’estrès en la teva vida quotidiana.
  • Suport emocional: El centre integratiu Nur Garriga, t’ofereix suport emocional a través de sessions de coaching, psicologia ayurvèdica i altres teràpies, amb l’objectiu ajudar-te a abordar els factors emocionals que poden estar contribuint a l’estrès.
  • Activitats integratives: Oferim classes, sessions, tallers o grups d’autoajuda que promouen el benestar emocional i l’aprenentatge de tècniques per al control de l’estrès.

Les bones pràctiques que poden ajudar-te amb el control de l’estrès són fer esport regularment, una bona i equilibrada alimentació i dedicar temps per l’autocura, entre moltes d’altres.

Què son les hormones fight or flight i què tenen a veure amb el control de l’estrès?

Les hormones d’estrès “fight or flight” (lluita o fugida) són una resposta fisiològica del cos davant d’una situació percebuda com a amenaçant o estressant. Aquesta resposta està dissenyada per ajudar-nos a enfrontar o escapar de situacions de risc o de perill.

Les dues hormones principals que intervenen en la resposta “fight or flight” són l’adrenalina (epinefrina) i el cortisol. Quan ens enfrontem a una situació estressant, les glàndules suprarenals, situades sobre els ronyons, alliberen adrenalina a la sang. Aquesta hormona prepara el cos per a l’acció immediata augmentant el ritme cardíac, la pressió arterial i la capacitat respiratòria. També provoca una dilatació de les pupil·les i redirigeix el flux sanguini als músculs perquè estiguem preparats per lluitar o fugir.

D’altra banda, el cortisol és una altra hormona que es desprèn com a part de la resposta “fight or flight“, la qual  s’incrementa gradualment després de l’alliberament de l’adrenalina i ajuda a mantenir l’energia i la concentració durant situacions estressants.

Aquesta resposta fisiològica és una reacció primitiva que ens ha ajudat a sobreviure en situacions de perill al llarg de la nostra evolució. No obstant això, en el món modern, les situacions d’estrès poden ser més variades i duradores, el que pot tenir conseqüències negatives en la salut si no són gestionades adequadament. Un bon control de l’estrès t’ajudarà a trobar l’equilibri que necessites per sentir-te alleujat i descobrir la teva pau interior.