Comunicació i gestió de l’estrès

Comunicación y gestión del estrés - Oviedo 2022

ASEPROCE ESPAÑA (Associació Espanyola de Cursos d’Idiomes a l’Estranger) em va convidar a fer una xerrada sobre La Comunicació i la Gestió de l’Estrès a la seva XXXVI Assemblea General que va tenir lloc a Oviedo, Astúries.

Vàrem parlar sobre les nostres habilitats de comunicació, vam aprendre alguns conceptes en l’àmbit de la PNL, com la influència del llenguatge corporal i facial, el to i les paraules.

Destacàrem el calibratge, és a dir, la importància de tenir en compte el nostre interlocutor: per a qui parlem; com li hem de transmetre el nostre missatge.

Al llarg de la ponència vàrem passejar per algunes estratègies que converteixen el nostre discurs en més assertiu i empàtic per tal d’aconseguir que tots els interlocutors se sentin part de la comunicació.

D’altra banda, vam comprendre com ens pot interessar el modelatge: a qui volem assemblar-nos a l’hora de comunicar i per què. Podem descobrir quin tipus de comunicació ens és més efectiu.

Dedicàrem un apartat al tema de l’elevator pitch. Per què hem de parlar més del que cal?

Vàrem destacar la rellevància de les creences en la nostra manera de comunicar, fins i tot en la nostra manera d’entendre, cosa que ens vincula amb el nostre diàleg intern: com ens parlem a nosaltres mateixos i quin és el percentatge diari que dediquem a aquesta conversa interna. Vàrem analitzar algunes tècniques per a treballar-hi.

Vàrem entendre què és l’estrès i com es pot gestionar (gestió de l’estrès). Vam fer algunes comparatives, vam veure els diferents tipus de cervell que controlen constants vitals, emocions, el llenguatge, etc. Valoràrem la importància que té l’aigua dins del nostre cos i la influència que pot tenir en la nostra ment. Per concloure, ens fan centrar en diferents tècniques de mindfulness i vam aprendre què és el coach state.

El feedback de la xerrada va ser realment molt bo. Van traslladar que els havia resultat molt útil i pràctic, i que els havia fet pensar en la seva manera de comunicar-se, en la relació diària amb l’estrès i com podrien controlar-lo a partir d’aquell moment.

Abans de començar la ponència, vaig demanar al public que s’aixequés, es mogués i begués aigua. Portaven tot el dia asseguts!